شاید شما هم به تازگی یک مسافر کوچولو به دنیای آدم بزرگها آوردهاید. اگر پیش از این اهل مسافرت بودهاید، حالا در شرایط جدید باید نکاتی را در نظر بگیرید.
اگر از عاشقان سفر و مسافرت باشید، ممکن است گاهی موانعی پیش رویتان تصور کنید. اگر به تازگی کودکی به دنیا آورده اید، شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که آیا میتوان با یک نوزاد به سفر رفت؟ پاسخ این سوال بله است. البته سوال هوشمندانهتر این است که آیا باید با نوزادان سفر کنید؟ در ادامه سعی میکنیم نکات بیشتری را در این زمینه بررسی کنیم.
احتمالا در هنگام سفر با نوزادان سوالات عجیب و غریبی از شما پرسیده خواهد شد و یا افرادی به شما هشدار خواهند داد. «این کار خیلی خطرناک است»، «سفر با کودکان خیلی سخت است»، «شما پدر و مادر بیمسئولیتی هستید» و «چرا اینقدر بچه را اذیت میکنید؟ اگر در خانه میماندید بهتر نبود؟» . این سوالات نمونهای کوچک از دغدغههای ذهنی مردم است، هنگامی که شما را در سفر با کودکی در آغوش میبینند.
به عنوان والدین جدید، مقاصد محدودتری را میتوانید انتخاب کنید. مسلما سپری کردن یک شب در جنگل به همراه یک نوزاد بسیار دشوار خواهد بود. شما باید مقاصدی را انتخاب کنید که دسترسی مناسبی به مراکز بهداشتی و خدماتی داشته باشد. دیگر نمیشود مثل دو جوان بیباک شب را تا صبح در ارتفاعات کوه در کنار یک آتش روشن سپری کرد. نوزادان کوچک بیشتر مستعد بیمار شدن هستند، پس باید توجه ویژهای به آنها داشته باشید. البته هرچه فرزندتان کوچکتر باشد، قابل کنترلتر خواهد بود. به این معنی که خودتان میتوانید تصمیم بگیرید که او را از افراد بیمار دور نگه دارید تا از مریضی در امان باشد.
به سوال اول بر میگردیم؛ آیا سفر با نوزادان سخت است؟ بله! هرچند که سفر دونفره کم دردسرتر خواهد بود، اما میتوان با در نظر گرفتن شرایط، سبک جدیدی از سفر را تجربه کرد. مسلما منظور از در نظر گرفتن شرایط تنها به همراه داشتن چند پوشک بچه نیست! نوزادان وسایل ضروری زیادی نیاز دارند که باید آنها را به همراه داشته باشید، آنها نیاز به غدا خوردن دارند و شما باید غذای مناسب آنها را فراهم کرده باشید. آنها نیاز به استراحت دارند و شما باید فضای مناسبی را برای خوابیدن آنها فراهم کنید. آنها زودتر از شما خسته میشوند و باید این نکتهی مهم را مد نظر داشته باشید. شاید هتلها گزینهی مناسبی برای استراحت زوجها باشد، اما همیشه بهترین انتخاب برای زوجهایی که نوزاد به همراه دارند، نیست. باید در نظر داشته باشید که زندگی شما تغییر کرده است، بنا بر این باید سطح انتظاراتتان را با شرایط جدید تنظیم کنید تا دچار خستگی و بد خلقی نشوید. مهارتهایتان را برای مواجهه با شرایط گوناگون در هنگام سفر افزایش دهید، صبور باشید و از لحظههای باهم بودن لذت ببرید. اگر تسلیم شوید و احساس کنید که دیگر مثل گذشته از سفر لذت نمیبرید، مسلما در آینده کمتر اقدام به سفر خواهید کرد و کمتر لذت خواهید برد.
کورین مک درموت (Corinne McDermott) دربارهی تجربهی سفر با دخترش میگوید:
قبل از اینکه دخترم به دنیا بیاید، تلاش کردم تا با مطالعهی کتابهای گوناگون و تحقیق کافی خودم را برای مادر بودن آماده کنم. اما پس از به دنیا آمدن دخترم کاملا غافلگیر شدم! آنقدر مشغول بودم که گذشت زمان برایم معنایی نداشت. تا ۹ ماهگی دخترم زندگی آرام من دگرگون شده بود. البته دخترم از آن کودکان سازگاری بود که میشد برای سفر رویش حساب کرد؛ یک مسافر کوچک رویایی. با این حال تا او سنش به یک سالگی رسید، من خودم آمادهی سفر با چنین فرشتهای نبودم. هرچند که وبلاگ افرادی را میخواندم که همراه کودکشان سفرهای متعددی کرده بودند. آنها نوزادشان را در آغوش بچه قرار می دادند و به راهشان در دشت و کوه ادامه میدادند. با دیدن تصاویر اینچنین وبلاگهایی حس میکردم که این کار برای من مناسب نیست.
میتوانم قسم بخورم که با فراهم کردن امکانات لازم برای سفر با کودکان، میتوانید مثل معمول سفر کنید. طفل شما با توجه به شرایط خودش را با محیط مطابقت میدهد. معمولا نوزادان این توانایی را دارند که با تغییر محیط سازگارتر شوند. آنها فقط میخواهند همراه والدینشان باشند، حال اینکه پدر و مادر کجا هستند، برایشان چندان تفاوتی ندارد. پس شما در حالی که کودکتان را در آغوش دارید، از طبیعت و مناظر زیبای آن لذت ببرید.
خانم مک درمورت با توجه به تجربیات سفر همراه نوزادش، توصیههایی دربارهی سفر با کودکان دارد که در ادامه آنها را باهم مرور میکنیم:
نوزادتان را با شیر مادر تغذیه کنید: شیر مادر بهترین غدا برای نوزدان است. همچنین سادهترین غذا برای کودکتان در هنگام سفر همین شیر مادر است. اگر نوزاد شیر را مستقیم از سینهی مادر میل کند، به همراه داشتن بخشی از وسایل غیر ضروری میشود. دیگر نیازی نیست که شیشهی شیر، شیر خشک، آب جوش و وسایل استریل کردن به همراه داشته باشید. همچنین در نظر داشته باشید هنگامی که نوزاد مستقیما شیر را از مادرش دریافت میکند، همراه شیر پادزهرهایی برای مقابله با بیماریهای احتمالی دریافت میکند. این کار سبب میشود کودکتان مقاومتر باشد و دیرتر مریض شود.
آغوش یا کریر نوزاد به همراه داشته باشید: انواع و اقسام آغوشهای نوزاد برای حمل کودکان بدون درگیر شدن دست ها وجود دارد. از مدلهای سبک و آتلی تا آغوشهای آویزی که میتوانید کودکتان را در آن آویزان کنید. آغوشهای آتلی که معمولا از پارچهی نخی و سبک ساخته شدهاند، می توانند حکم ملحفه یا پوشش کودک را نیز ایفا کنند. در این حالت دسترسی راحتتری به نوزاد خواهید داشت و او نیز حس خوبی را تجربه میکند. اگر در بازار جستجو کنید یا از خلاقیت خودتان استفاده کنید، انتخابهای فراوانی خواهید داشت.
برای مکانهای خاص کالسکه همراه داشته باشید: شما میتوانید با توجه به مقصد سفر، در مواردی به جای آغوش، کالسکه همراه داشته باشید. در شهرهایی که هوا گرم است، آغوش میتواند برای مادر و کودک خسته کننده باشد. کالسکه نه تنها میتواند راحتتر کودک را حمل کند، بلکه تخت خواب، جای وسایل، سایه بان و میز نهار خوری نوزاد نیز به حساب میآید. کالسکهی خوب (که البته گران قیمت است) به راحتی و با فشار کم حرکت میکند و شما را خسته نمیکند. به مسیری که قرار است طی کنید توجه داشته باشید، مثلا در خیابانهایی که سنگ فرش هستند، معمولا کالسکه گزینهی مناسبی نیست.
دستمال مرطوب به همراه داشته باشید: تا جایی که میتوانید دستمال مرطوب با خود به سفر ببرید. در کنار پوشک بچه، دستمال مرطوب نقش حیاتی ایفا میکند. از این دستمالها میتوانید برای پاک کردن سطوح مختلف دست و صورت نوزاد استفاده کنید. مدل ضدعفونی کنندهی این دستمالها میتواند برای پاک کردن نقاط کثیف بدن کودک به کار برده شود. استفاده از دستمال مرطوب و مایع ضد عفونی کننده، میتواند جای یک حمام سرپایی را برای نوزاد شما پر کند.
فشرده برنامه ریزی نکنید: اگر سفر را به صورت فشرده برنامه ریزی کنید، در انتهای روز جز خستگی و کلافکی چیزی عایدتان نمیشود. پیش از عزیمت به سفر، مکانهای زیبای مقصدتان را در اینترنت جستجو کنید و با توجه به نظر مردم، مکانهایی که مناسب حضور کودکان است را انتخاب کنید. پارکهای زیبا، آبشارهای چشم نواز و مکانهایی که خدمات عمومی مناسبی دارند میتواند یک مقصد مناسب برای شما و کودک دلبنتان باشد.
کورین مک درموت (Corinne McDermott) میگوید:
بچههای من اثبات کردند که میتوان با نوزادان هم سفر کرد، حتی در سالهای اول زندگی. هربار که قدم در راه سفری بگذارید، کودک شما برای سفر بعدی آمادهتر خواهد شد و سفر بعدی شما نیز سادهتر خواهد بود. همچنین شما در سفر با کودکان، عشق به تجربه کردن را به آنها خواهید آموخت. هرچه کودکان من بزرگتر شدند، ما سفرهای ماجراجویانهتری را باهم تجربه کردیم. برای خانوادهی ما هرگز این سوال مطرح نبود که “آیا به این سفر خواهیم رفت؟” ، بلکه همیشه سوال ما این بود که “کی به این سفر میرویم؟”.
خانم کورین مک درموت بنیانگذار بنیاد سفر با کودکان است. او در این بنیاد راهنمای کاملی از سفر همراه با کودکان را ارائه کرده است.
آیا شما نیز تجربهی سفر با کودکان را دارید؟ میتوانید تجربیاتتان را از طریق نظرات با دیگر خوانندگان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع: nomadicmatt.com